ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Шувалов порадив росіянам готуватися до безробіття

Перший віце-прем'єр РФ вважає, що економічна ситуація в країні може стати ще гіршою

Шувалов порадив росіянам готуватися до безробіття
Игорь Шувалов
Фото: Игорь Шувалов

Росії треба готуватися до зростання безробіття.

Таку думку на Давоському форумі виголосив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов, інформує РИА Новости.

"Для багатьох нинішня ситуація не виглядає як шок, але це неправильне розуміння ситуації... Треба готуватися до того, що люди виходитимуть на ринок як безробітні, і їх потрібно адаптувати до нових умов", - цитує агентство його слова.

Перший віце-прем'єр вважає, що сучасна ситуація в економіці пов'язана з тим, що Росія забула про уроки кризи 2008-2009 років. "Моя оцінка така: біда для російської економіки в тому, що модернізаційну повістку, яка з'явилася завдяки кризі 2008-2009 років, швидко розмили і замінили зі зростанням ціни на нафту", - сказав він.

За його словами, економічна ситуація в Росії може стати ще гіршою. "Треба зрозуміти, що Росія знаходиться у вкрай важкій ситуації. Наша економічна ситуація недобра, вона може погіршуватися, може залишитися такою, може вийти як у 2009 році, що ціни на наші основні експортні товари почнуть зростати і здаватиметься, що з економікою все не погано", - зазначив Шувалов.

Раніше 19 січня стало відомо, що уряд Росії планує виділити 52 млрд рублів ($762 млн) на заходи щодо стримування безробіття.

За останніми даними Росстату, рівень безробіття в РФ становить 5,2% від економічно активного населення країни, або 3,9 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram