ГоловнаСвіт

Фінальна доповідь про катастрофу "Боїнга" з'явиться щонайшвидше влітку

Нідерланди очікують звіт тільки у другій половині 2015 року

Фінальна доповідь про катастрофу "Боїнга" з'явиться щонайшвидше влітку
Фото: EPA/UPG

Остаточна доповідь про результати розслідування падіння малайзійського Boeing (рейс MH17) на Донбасі буде готова у другій половині 2015 року. Про це прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив під час зустрічі з прем'єр-міністром Малайзії Наджибом Тук Разаком на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, інформує New Straits Times.

Рютте запевнив Наджиба, що комісія передасть доповідь малайзійській стороні, і тільки потім оприлюднить її.

Пасажирський літак Boeing 777, що виконував рейс із Амстердама в Куала-Лумпур, збили 17 липня 2014 року неподалік від Донецька. На його борту перебували 283 пасажири (переважно громадяни Нідерландів) і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Управління безпеки Нідерландів у вересні 2014 року опублікувало попередній звіт про розслідування обставин катастрофи лайнера. У ньому йдеться, що літак "зруйнувався в повітрі, імовірно, унаслідок структурного ушкодження, викликаного влучанням у нього великої кількості високоенергетичних об'єктів". Картина уламків літака на землі вказує на те, що лайнер розпався на шматки ще в повітрі. Через кілька хвилин після катастрофи лайнера бойовики ДНР оприлюднили в Інтернеті повідомлення про те, що збили літак, який, як вони вважали, належав українським ВПС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram