ГоловнаСуспільствоВійна

Українська армія відбила атаки по всьому фронту, - Порошенко

Знищено три танки і дві машини з боєприпасами

Українська армія відбила атаки по всьому фронту, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко проводить нараду із силовиками, за підсумками якої буде затверджено план подальших кроків з протидії терористам. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

На початку наради Президент зазначив, що сьогодні українське військо успішно відбило атаки по всьому фронту.

"Відбулися справжні танкові бої. Українські Збройні сили перемогли в цих боях", - сказав Порошенко.

За словами глави держави, сьогодні захоплено ворожі БТР і БМП, знищено три танки противника і дві машини з боєприпасами.

"На всій лінії фронту ми міцно тримаємо позиції, незважаючи на те, що інтенсивність обстрілів у десять разів перевищувала те, що було до початку інтенсивної фази бойових дій", - зазначив глава держави.

За підсумками сьогоднішнього бою глава держави прийняв рішення нагородити орденами "За мужність" екіпажі танків Першої зведеної роти Першої окремої танкової бригади, що "продемонструвала дуже високу мужність, героїзм і своїми діями зупинила танкову навалу супротивника". Президент особливо відзначив екіпаж під командуванням сержанта Треноги, солдата Сухоніна. "Саме на таких сержантах, на таких солдатах, на таких воїнах тримається Українська армія", - сказав Президент.

Глава держави повідомив, що також запропонував нагородити десантників- "кіборгів", які героїчно тримали оборону Донецького аеропорту.

Нагадаємо, в ніч на четвер бойовики відтіснили українських військових від руїн Донецького аеропорту. За даними РНБО, залишений українською армією плацдарм вже не придатний для оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram