ГоловнаСвіт

США: у сепаратистів армія більша, ніж у деяких країн Європи

Саманта Пауер розкритикувала Росію за ескалацію конфлікту в Україні

США: у сепаратистів армія більша, ніж у деяких країн Європи
Саманта Пауэр
Фото: EPA/UPG

Армія сепаратистів нині більша, ніж у деяких країн Європи. Таку заяву зробила постпред США Саманта Пауер на засіданні Радбезу ООН.

Коли президент Петро Порошенко оголосив про припинення вогню, почалася коротка пауза в бойових діях, підкреслила Пауер. Але за цей же час Росія додатково передала не менш як сотню одиниць озброєння сепаратистам - танки, БТР, важку артилерію, інші бронемашини. "У сепаратистів потужніші збройні сили порівняно з цілою низкою європейських держав", - зазначила вона і додала, що Росія на цьому не збирається зупинятися.

Вона підкреслила, що Росія з бойовиками дозволила ОБСЄ бути присутніми тільки на двох пропускних пунктах через українсько-російський кордон, але навіть на них спостерігачі фіксують сотні осіб у військовій формі.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов 15 січня заявив, що на окупованій частині Донбасу розгорнуто військове угруповання з 38 тисяч осіб, з яких близько 8,5 тисяч - російські військові. На кордоні з Україною стоїть ще 50 тисяч військових з 300 танками, 1800 броньованих машин, 360 літаків і вертольотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram