ГоловнаПолітика

Глава "Укртрансінспекції" звільняється, звинувативши керівництво Мінінфраструктури у сепаратизмі і корупції

Чиновник звинуватив керівництво Мінінфраструктури у сепаратизмі та корупції

Глава "Укртрансінспекції" Валерій Черненко направив прем'єр-міністру Арсенію Яценюку заяву про відставку. У своїй заяві, копію якої чиновник оприлюнив на Фейсбуці, Черненко різко критикує керівництво Міністерства інфраструктури.

"У зв'язку з реорганізацією інспекції, а також із призначенням на керівні посади Міністерства інфраструктури осіб, які не мають жодного уявлення про транспортну галузь, які є відвертими сепаратистами і корупціонерами, не вважаю можливим перебувати на посаді і прошу звільнити мене з 30 січня 2015 року", - написав Черненко.

Фото: Сторінка Черненка на facebook.com

У коментарі до заяви Черненко розкритикував рішення про заборону перевірок та відправлення у відпустку за свій рахунок понад 500 інспекторів із 675 службовців "Укртрансінспекції". Глава відомства пояснив, що заборона перевірок звела нанівець план збереження автодоріг шляхом контролю за дотриманням габаритно-вагових параметрів у вантажних перевезеннях, оскільки, згідно з інформацією з українських портів, за три місяці минулого року близько 124 тис. перевезень виконувалися із грубим порушенням вагових параметрів.

"На жаль, нинішні керівники уряду займаються виключно популізмом, розмовами про євроінтеграцію і всі свої зусилля спрямовують на "сідлання" старих-нових схем", - заявив Черненко.

Нагадаємо, Черненка призначили главою "Укртрансінспекції" 12 березня 2014 року, до цього він був генеральним директором ТОВ "Васт-Транс" та входив до керівництва найбільшого об'єднання перевізників Асоціації міжнародних автоперевізників (АсМАП) України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram