ГоловнаЕкономікаДержава

Moody's знизило рейтинги 17 російських міст

Знижено рейтинги в тому числі і Москви із Санкт-Петербургом

Moody's знизило рейтинги 17 російських міст
Фото: i-g-t.org

Міжнародне рейтингове агентство Moody's у ніч проти середи знизило рейтинги емітента Москви, Санкт-Петербурга і ще 15 міст і регіонів Росії, а також трьох держкомпаній. Рейтинги поставлено на перегляд з можливістю подальшого зниження, повідомляє "Интерфакс".

Як йдеться у повідомленні Moody's, рейтингові дії стали наслідком погіршення кредитоспроможності Російської Федерації з "Baa2" до "Baa3" минулої п'ятниці. Суверенний рейтинг після цього поставили на перегляд з можливістю подальшого зниження.

Рейтинги Москви і Санкт-Петербурга в іноземній і національній валютах, а також рейтинги пріоритетних незабезпечених зобов'язань цих міст в іноземній валюті погіршено з "Baa2" до "Baa3".

Крім зазначених, агентство знизило рейтинги Башкирії, Татарстану, Ханти-Мансійського автономного округу - з "Baa3" до "Ba1"; рейтинги Самарської області погіршено з "Ba1" до "Ba2".

Оцінку кредитоспроможності Краснодарського краю переглянули з пониженням одразу на два щаблі - з "Ba1" до "Ba3".

Рейтинги республік Комі і Чувашія, Омської, Бєлгородської та Нижегородської областей, Красноярського краю, міста Краснодара знижено з "Ba2" до "Ba3". Рейтинги Вологодської області, міст Омська і Волгограда погіршено з "Ba3" до "B1".

Рейтинги Московської області ("Ba2") і Мордовії ("B1") поки що залишили на колишньому рівні, але також включили в список на перегляд із можливістю зниження.

Раніше стало відомо, що Moody's також знизило рейтинги "Роснефти" і "Газпрома" і ще шести російських нефінансових корпорацій, а також їхніх "дочок", після погіршення суверенного рейтингу країни. Раніше рейтинги російських держкомпаній знизило агентство Fitch.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram