ГоловнаСуспільствоПодії

Інтерпол оголосив у розшук голову агрохолдингу "Мрія"

Микола Гута, підозрюваний у шахрайстві в особливо великих розмірах, утік до ЄС

Голову агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту оголосив у розшук Інтерпол.

Фото: interpol.int

Про це повідомив у себе у Facebook радник голови МВС, народний депутат України Антон Геращенко.

"Сьогодні нарешті громадянина Гуту, який шахрайським шляхом привласнив гроші восьми іноземних інвестиційних фондів на загальну суму понад 100 мільйонів доларів, оголошено в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Всього ж, за даними слідства, агрохолдинг "Мрія" і його генеральний директор Гута до серпня 2014 року мав перед українськими та іноземними кредиторами фінансові зобов'язання в обсязі 1,3 млрд доларів. Набравши кредитів, агрохолдинг "Мрія" оголосив про неможливість їх погашення", - написав Геращенко.

Він нагадав, що в жовтні агрохолдинг отримав позитивні результати аудиторської перевірки однієї з іноземних аудиторських компаній - як з'ясувало слідство, на підставі фальшивих і підроблених бухгалтерських звітів.

"Коли засмучені кредитори звернулися в правоохоронні органи, грошей на рахунках фірми вже не було, а громадянин Гута, за даними прикордонників, на особистому автомобілі перетнув державний кордон України та Євросоюзу", - написав Геращенко.

"Сьогодні - через 3 дні - громадянина Гуту оголошено в міжнародний розшук, він має "червону картку" Інтерполу", - додав радник Авакова.

Нагадаємо, 17 січня стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ України оголосило Гуту в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram