ГоловнаСвіт

Південнокорейські активісти запустили повітряні кулі з агітками проти влади КНДР

Сеул намагається відновити діалог з Пхеньяном

Південнокорейські активісти запустили повітряні кулі з агітками проти влади КНДР
Южнокорейские активисты запускают шары с агитматериалами
Фото: EPA/UPG

Південнокорейська група активістів на чолі з перекидьком з Північної Кореї у вівторок запустили повітряні кулі з листівками з антипропагандою влади КДНР через північнокорейський кордон.

Як повідомляє агентство Рейтер, південнокорейські активісти пішли на такий крок, незважаючи на заклики Сеула утриматися від таких дій на тлі спроб налагодити діалог із Пхеньяном.

Так, минулого тижня президент Південної Кореї Пак Кин Хе закликала владу КНДР до відновлення діалогу, а в понеділок, 19 січня, закликала свій уряд створити політичне середовище, яке допоможе Пхеньяну повернутися до переговорів.

Раніше Пхеньян пригрозив Сеулу військовими діями, якщо південнокорейська влада дозволить запуск листівок із антипропагандою, і заявив, що такі акції знижують шанси на відновлення міжкорейського діалогу.

Парк Санг-Хак (Park Sang-hak), північнокорейський перекидько, який і раніше запускав кулі з листівками через північнокорейський кордон, сказав, що його група пізно ввечері в понеділок таємно відправила до КНДР близько 100 тис. листівок. Крім того, на прес-конференції у вівторок він заявив, що якщо Пхеньян не відгукнеться на заклик Сеула провести зустріч 18 лютого, його група відправить у КНДР величезну кількість DVD і флеш-карт з копіями фільму "Інтерв'ю" про замах на північнокорейського лідера Кім Чен Ина. Раніше влада КНДР заявила, що, дозволивши випустити цей фільм, Вашингтон вчинив "акт війни".

У минулому КНДР збивала кулі з антипропагандистськими листівками на кордоні снарядами, які приземлялися на території Республіки Корея, зазначає агентство.

У листівках, зокрема, йдеться про сумнівну легітимність правління Кім Чен Ина, а також підкреслюється той факт, що його сім'я живе в розкоші на тлі зубожіння решти громадян країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram