ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Прем'єр Іраку заявив про поранення лідера "Ісламської держави"

Іракський прем'єр стверджує, що аль-Багдаді "дивом вижив"

Прем'єр Іраку заявив про поранення лідера "Ісламської держави"
Лидер "Исламского государства" Абу Бакр аль-Багдади
Фото: EPA/UPG

Лідер терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) Абу Бакр аль-Багдаді отримав поранення під час бомбардування на північному заході Іраку, в місті Ель-Каїм.

Про це в інтерв'ю газеті "Аль-Хаят" заявив прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді.

За словами глави уряду, аль-Багдаді "дивом вижив". При цьому політик зазначив, що лідер ІД більшу частину часу проводить у Сирії.

Минулого разу про поранення аль-Багдаді повідомлялося в листопаді 2014 року. Тоді повідомлялося, що він постраждав від американського авіаудару по автоколоні бойовиків недалеко від іракського міста Мосул. Влада США, однак, не підтвердила цю інформацію.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" активізувалося в червні 2014 року і захопило значну частину території Сирії та Іраку. 29 червня було проголошено створення "халіфату" на чолі з аль-Багдаді на підконтрольних територіях. Лідер ІД проголосив себе "халіфом" під ім'ям Ібрагім, а столицею "Ісламської держави" назвав Мосул. Аль-Багдаді стверджує, що є нащадком пророка Мухаммеда з ім'ям Абу Бакр аль-Багдаді аль-Хусейн аль-Кураши. США на чолі міжнародної коаліції в серпні почали силову операцію проти ІД в Іраку і Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram