ГоловнаСуспільствоВійна

Військові закріпилися на околиці Спартака біля Донецька

Дмитро Тимчук змалював поточну ситуацію біля аеропорту

Військові закріпилися на околиці Спартака біля Донецька
Фото: Сергей Лойко

Українські війська закріпилися на околиці Спартака (селище між Донецьком і Авдіївкою), повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Бойовики замість виконувати поставлене завдання про взяття під контроль Донецького аеропорту втратили частину флангових позицій, написав він у "Фейсбуці".

У районі цього Спартака українська артилерія придушила вогневі точки супротивника. Бойовики намагаються вести контрбатарейну боротьбу, однак невдало: протягом останніх двох діб три САУ терористів отримали значні пошкодження

в результаті ударів української артилерії і на буксирі вивезені в район Горлівки.

За даними групи ІО, серед бойовиків, які діють у Донецьку, ширяться наполегливі чутки про підготовку якогось "контрудару" на донецькому напрямку. У Петровському районі Донецька розгорнуто додаткову артилерійську групу противника. У районі Мар'їнки зафіксовано батарею САУ (5 одиниць 2С1 "Гвоздика"), у цьому самому районі обладнано вогневі позиції для батареї 120 мм мінометів. У Куйбишевському районі Донецька зафіксовано переміщення бронегрупи (6 бойових бронемашин і 3 танки). Ще одну бронегрупу російсько-терористичних військ (до 10 одиниць бронетехніки, включно з 4 танками) перекинуто до с. Веселе.

Напередодні противник завдавав вогневих ударів по передових позиціях українських військ у районі Донецького аеропорту, а також у районі н.п. Піски, Дослідне та Авдіївка, намагаючись перешкодити підходу підкріплень до українських підрозділів, які воюють на флангових позиціях у районі аеропорту, а також проведенню їхнього перегрупування. Спроба "зупинити прорив" української бронетехніки, що виразилася в підриві Путилівського шляхопроводу, стала наслідком паніки особового складу бандформування, який потрапив під щільний вогонь з танкових гармат української бронегрупи і мусив залишити свої позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram