ГоловнаСуспільствоПодії

Унаслідок вибуху в Харкові постраждали 13 людей (оновлено)

Вибух призначався для активістів "Правого сектору"

Унаслідок вибуху біля Московського районного суду Харкова постраждали 13 осіб, 6 з яких доставлено до лікарні.

Фото: twitter.com/itsector

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

"Близько години тому біля будівлі Московського районного суду в місті Харкові стався вибух. У приміщенні суду в той час проходив розгляд кримінального провадження стосовно активіста однієї з політичних сил. Молодого чоловіка було затримано під час виборів Президента України на одній з виборчих дільниць. Затриманий мав при собі автомат Калашникова, два магазини та гранату. Після завершення судового засідання громадяни почали виходити з приміщення суду і в цей момент пролунав вибух", - сказано в повідомленні.

Фото: IT Sector Харьков

За попередніми даними, стався вибух гранати.

Правоохоронці з'ясовують обставини випадку. На місці вибуху працює слідчо-оперативна група міліції, прилеглу територію перевіряють кінологи.

Фото: IT Sector Харьков

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на головного лікаря лікарні швидкої допомоги ім. Мещанінова Олену Ковальову, в лікарню поступили 8 постраждалих у результаті вибуху, у всіх постраждалих множинні осколкові поранення кінцівок і тіла.

За даними спільноти IT Sector Харків, вибух призначався для активістів "Правого сектору".

Фото: IT Sector Харьков

Московський райсуд Харкова розглядав справу активіста Майдану Михайла Соколова, якого було заарештовано 26 жовтня 2014-го. Він викликав міліцію при виявленні порушення на одній з виборчих дільниць. Соколову висунули звинувачення за статтею 263 - незаконне зберігання зброї. Він - батько шістьох дітей, воював в зоні АТО. Засідання суду у його справі традиційно пікетували активісти "Правого сектору".

Нардеп-харків'янин Антон Геращенко пізніше підтвердив інформацію IT Sector.

"Півгодини тому в Харкові біля будівлі Московського районного суду пролунав вибух. Підкреслюю: не в суді, а поряд з будівлею суду. Поранено 6 осіб. На місці працює слідчо-оперативна група та бригади медиків. За попередньою інформацією відомо, що вибух пролунав після того, як закінчилося судове засідання з питання члена партії "Свобода" на прізвище Соколов. Його звинувачували в тому, що 26 жовтня прийшов на виборчу дільницю зі зброєю. На суді була його група підтримки. Після закінчення суду вони вийшли з будівлі суду і відразу пролунав вибух. Поки що рано робити якісь висновки - це терористичний акт чи хтось з товаришів обвинуваченого прийшов на суд з гранатою", - написав він у "Фейсбуці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram