ГоловнаСвіт

Мітинг "Любов до пророка Мухаммеда" зібрав у Грозному понад 800 тис. осіб

Кадиров припустив, що за Charlie Hebdo можуть стояти влада і спецслужби західних країн

Понад 800 тис. осіб взяли участь у масштабній акції "Любов до пророка Мухаммеда" у столиці Чечні Грозному.

Фото: EPA/UPG

Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на прес-центр МВС РФ.

За даними поліції, під час мітингу жодних порушень громадського порядку не відбувалося.

Зазначимо, що населення Грозного за даними на 2014 рік становить всього 280 тис. осіб.

Збір учасників акції почався вранці на площі Мінутка та площі Дружби, звідки учасники акції проспектами Путіна і Кадирова пройшли до площі перед мечеттю "Серце Чечні" імені Ахмата Кадирова.

Першим на мітингу виступив глава Чечні Рамзан Кадиров, який зажадав припинити публікації карикатур на пророка Мухаммеда. Кадиров розкритикував позицію влади Франції, які "замість того щоб засудити тих, хто відкрив стрілянину, і тих, хто своїми карикатурами давав для цього привід, організували вуличне шоу з гаслами на підтримку вседозволеності, що призводить до кровопролиття". У цьому "шоу", за словами Кадирова, "взяли участь президенти, прем'єри і королі". Глава республіки також не виключив, що "за інцидентом з карикатурами можуть стояти влада і спецслужби західних країн".

Наприкінці акції її учасники здійснили намаз перед мечеттю "Серце Чечні", в якому традиційно брали участь тільки чоловіки.

Нагадаємо, у Франції внаслідок терактів 7-9 січня загинули 17 людей. 7 січня брати Саїд і Шериф Куаші разом зі спільником розстріляли 12 осіб у редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі. Братів Куаші ліквідували через два дні. 9 січня в магазині кошерних продуктів в Парижі Амеді Кулібалі захопив близько 20 заручників і убив чотирьох з них. Він зажадав від поліції залишити в спокої братів Куаші. Під час штурму Кулібалі убили. 8 січня він застрелив співробітницю поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram