ГоловнаПолітика

Голова ОБСЄ засудив нові бої на Донбасі

Івіца Дачич закликає всі сторони конфлікту до стриманості

Голова ОБСЄ засудив нові бої на Донбасі

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич рішуче засудив новий етап загострення конфлікту на Донбасі, особливе посилення боїв останніми днями навколо аеропорту в Донецьку. Про це йдеться в заяві голови ОБСЄ.

Дачич закликав усі сторони конфлікту в Україні використовувати максимальну стриманість і працювати в напрямку досягнення сталого припинення вогню. "Цей цикл насильства зі смертельним наслідком і подальшою ескалацією військових дій не може тривати. Усі сторони повинні утримуватися від войовничості, залякування і провокаційних дій", - зазначив він.

"Я закликаю всі сторони, які беруть участь у конфлікті, негайно спрямувати свої зусилля на деескалацію напруженості, дотримуватися припинення вогню і активно взаємодіяти з ОБСЄ в досягненні повного виконання Мінських домовленостей", - сказано в повідомленні.

Із такою самою вимогою звернулося до Росії й українське МЗС. Відповідної реакції наразі не було, хоча на вихідних Росія заявила, що зверталася до Президента Петра Порошенка з мирним планом, який було проігноровано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram