ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві в правоохоронців кинули гранату (оновлено)

Двом членам самооборони ампутували ноги

У Києві в правоохоронців кинули гранату (оновлено)
Фото: facebook.com/samooborona.dneprovskogo

Три співробітники міліції і два представники громадського формування "Лівий Берег" отримали поранення після того, як в них кинули гранату.

Як повідомляє МВС, подія сталася вночі в Дніпровському районі Києва, коли працівники патрульної служби разом з членами громадського формування, яке здійснює з правоохоронцями охорону громадського порядку, прибули за викликом про зґвалтування. Чоловік о 00.37 повідомив, що в квартирі на вул. Празькій двоє невідомих ґвалтують його дівчину.

"Співробітники міліції спільно з членами формування зайшли в під'їзд і подзвонили в зазначену в повідомленні квартиру, розташовану на першому поверсі. У цей час відкрилися вхідні двері цього будинку, і невідомий чоловік кинув у бік співробітників міліції вибуховий пристрій і швидко зачинив двері, після чого пролунав вибух... в результаті вибуху троє співробітників міліції і дврє представників самооборони отримали вибухові рани плечей, множинні осколкові поранення нижніх кінцівок і живота. Зараз вони перебувають у лікарні", - сказано в повідомленні.

Під час огляду місця події було вилучено предмет, схожий на револьвер.

Проводяться заходи щодо розшуку зловмисників.

Відкрито кримінальне провадження за п.1 ч. 2 ст. 115 КК України "Вбивство" і ч. 2 ст. 348 КК України "Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця".

Як повідомляє нардеп Антон Геращенко, постраждалим активістам "Лівого берега", які виявилися на метр ближчі до епіцентру вибуху, довелося ампутувати кожному по одній нозі.

Кореспонденту LB.ua стало відомо, що злочинці зуміли втекти, вистрибнувши з вікна з протилежного від під'їзду боку будинку (біля вікна міліції не було).

На сторінці громадського формування "Лівий Берег" у "Фейсбуці" повідомляється, що зловмисники кидали гранату, і наводяться фото і прикмети злочинців.

"Прикмети: сивий чоловік з бородою, кавказької зовнішності, можливо поранений в ногу, вік 45-50, та інші два злочинці від 30 до 35 років. (Балян Арам Рафаїлович 04.12.70 року народження, Сліпич або Шніпич Анатолій Степанович 03.01.68 року народження). Авто, на якому можуть пересуватися злочинці, пісочного або оранжевого кольору ВАЗ 2106, державний номер ВВ 3342 ВВ", - сказано в повідомленні.

Фото: facebook.com/groups/samooborona.bereznyaki
Фото: facebook.com/groups/samooborona.bereznyaki

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram