ГоловнаСуспільствоЖиття

Луганська область закриє сполучення з ЛНР для деяких видів транспорту з 19 січня

Заборона не торкнеться медичного, рятувального та деяких інших категорій спецтранспорту

Луганська область закриє сполучення з ЛНР для деяких видів транспорту з 19 січня
Геннадий Москаль
Фото: Макс Левин

Луганська обласна державна адміністрація вирішила закрити сполучення для деяких видів транспорту між контрольованою Україною територією Луганської області і самопроголошеною "Луганською народною республікою" за трьома напрямками з 19 січня.

Про це йдеться на сайті голови Луганської обладміністрації Геннадія Москаля.

"Це пов'язано з різким загостренням бойової обстановки і постійними обстрілами бойовиками нашої території, які призводять до загибелі мирних жителів, в тому числі пасажирів автобусів та іншого автотранспорту. Пункти пропуску в бік так званої ЛНР за напрямками "Луганськ - Щастя - Новоайдар", "Луганськ - Станиця Луганська - Широкий" і "Лисичанськ - в бік тимчасово окупованих територій Луганської області" з понеділка для автобусів і вантажних автомобілів буде закрито", - зазначив Москаль.

Заборона не стосується медичного, рятувального транспорту, автомобілів, що надають ритуальні послуги, а також деяких інших категорій спецтранспорту.

Легкові автомобілі після відповідних перевірок поки що будуть пропускати.

Як повідомлялося, Луганська обласна державна адміністрація заявляє про закриття автомобільного пункту пропуску в Щастя через бойові дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram