ГоловнаСвіт

У Вірменії почалися сутички між поліцією і мітингувальниками (онлайн-трансляція)

Мітингувальники не задоволені перебігом розгляду справи російського солдата, який убив родину із шести осіб

У Вірменії біля будівлі міської прокуратури Гюмрі почалися сутички між поліцією і жителями міста, які не задоволені перебігом розгляду справи російського військовослужбовця Валерія Пермякова, котрий убив вірменську родину із шести осіб.

Як повідомляє вірменське інформаційне агентство АРКА, протестувальники пройшли від прокуратури міста до Генерального консульства Росії. Вони закидають поліцейських камінням, викрикують вимоги про передачу російського солдата Валерія Пермякова вірменській стороні.

Генпрокурор Вірменії так і не дав чіткої відповіді на запитання про те, де судитимуть Пермякова і де він відбуватиме покарання.

Для стримування протестувальників поліція застосовує світлошумові гранати, чутно постріли, додає видання Lragir.am.

Протестувальники намагаються прорвати кордон поліції і закидають поліцейських камінням. Відбуваються локальні сутички. До місця протесту прибула карета швидкої допомоги.

Госпіталізовано 8 осіб, у тому числі двох поліцейських. Потерпілі отримали здебільшого опіки, ймовірно, внаслідок застосування спецзасобів, поліцейські постраждали від каміння.

Акції протесту відбуваються в Гюмрі від ранку 15 січня.

Нагадаємо, 13 січня російський військовослужбовець Валерій Пермяков зізнався, що напередодні вбив шістьох осіб у Гюмрі. Представник поліції розповів, що солдат покинув базу, щоб погуляти містом. У будинку Аветисянів він опинився випадково, і зайшов усередину, тому що хотів пити. Мотиви вбивства наразі не відомі.

П'ятий гарнізонний військовий суд Росії заарештував військовослужбовця 15 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram