ГоловнаСуспільствоЖиття

Забудовник Гостиного двору не пускає робітників для консервації будівлі

Активісти самі підготували все необхідне для проведення робіт

Забудовник Гостиного двору не пускає робітників для консервації будівлі
Фото: architector.ua

Забудовник цілеспрямовано руйнує будівлю Гостиного двору зсередини. Про це LB.ua повідомила юрист в галузі охорони історичної спадщини Києва, голова ГО "Андріївський-Пейзажна Ініціатива" Марина Соловйова.

За словами Соловйової, забудовник не тільки не виконує свої прямі обов'язки зі збереження будівлі, але і не допускає на територію пам'ятки робітників, найнятих активістами.

Захисникам вдалося зібрати понад 50 тис. грн на відновлення Гостиного двору, вже замовлено проект консервації об'єкта, і виконати його необхідно негайно, щоб будівля "пережила" зиму.

"Все для консервації готово, київська влада це цілком підтримує. Але коли глава робочої групи звернулася до забудовника письмово й усно про фізичний допуск робітників на територію об'єкта, то не отримала жодної відповіді досі. Ми бачимо, що забудовник цілеспрямовано руйнує будівлю зсередини, сам не консервує будівлю, і іншим не дає, хоча це його прямий обов'язок", - повідомила Соловйова.

Забудовником Гостинного двору є приватне підприємство "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація".

Нагадаємо, за рішенням суду земельну ділянку під Гостинним Двором повернули місту, а самому будинку наприкінці 2014 року присуджено охоронний статус - пам'ятка архітектури місцевого значення. Робоча група Київради у справі Гостиного двору вирішила законсервувати будівлю для подальшої реконструкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram