ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов розповів про скупчення російських військ на Донбасі і біля кордону

Уздовж російсько-українського кордону розміщено близько 52 тис. військ

Турчинов розповів про скупчення російських військ на Донбасі і біля кордону

Рада національної безпеки і оборони заявляє, що вздовж східної частини російсько-українського кордону в повній бойовій готовності перебуває близько 50 тис. російський військовослужбовців.

Про це під час промови у Верховній Раді повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов. "На окупованій частині Донбасу розгорнуто військове угруповання з більш ніж 38 тис. осіб. Серед них 8500 військовослужбовців регулярних військ Російської Федерації", - сказав Турчинов.

За даними секретаря РНБО, в бойовій готовності біля кордону налічують близько 50 тис. російських військ: понад 300 танків, понад 1800 бойових броньованих машин, більш ніж 750 артилерійських системи і реактивних систем залпового вогню, до 360 бойових літаків і вертольотів.

"Зараз триває створення батальйонних тактичних груп, особовий склад яких отримав бойовий досвід під час регулярних ротацій на територію України. При цьому можливі два основні сценарії. Перший - це відновлення ворогом широкомасштабних військових дій і наступу за активної участі збройних сил РФ, наслідком чого може стати повномасштабна континентальна війна", - сказав Турчинов.

За другим сценарієм, Кремль постарається не допустити стабілізації ситуації в Україні, активізуючи терористичну діяльність і перетворюючи протистояння у тривалий збройний конфлікт з виснаженням економічного, військового і морально-психологічного потенціалу України та створенням умов для знищення української державності.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики здійснили 129 обстрілів позицій українських військових, що є "рекордом" з моменту оголошення перемир'я у вересні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram