ГоловнаПолітика

На колишнього заступника міністра ЖКГ Ісаєнка відкрили кримінальну справу

Чиновник позбувся посади сьогодні вдень

На колишнього заступника міністра ЖКГ Ісаєнка відкрили кримінальну справу
Фото: minregion.gov.ua

Міліція порушила справу проти колишнього заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Дмитра Ісаєнка за підозрою в незаконному отриманні чиновником статусу учасника антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

"Головним слідчим управлінням МВС до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо підробки документів, які стали підставою для отримання заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Ісаєнком Д. В. статусу учасника антитерористичної операції на сході України. Відомості в ЄРДР внесено за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України", - сказано в повідомленні.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився звільнити Ісаєнка, що й було зроблено протягом дня: документ вже оприлюднено на сайті уряду.

Нагадаємо, що 13 січня директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко повідомила на прес-конференції, що станом на 13 січня 2015 року статус учасника АТО в Україні отримали понад 3,5 тис. осіб. Перевірка показала, що близько 200 осіб, які отримали зазначений статус, не є суб'єктами АТО. "У тому числі дві особи від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства", - підкреслила Козаченко. Вона надіслала відповідну доповідну записку на адресу міністра юстиції.

Потім заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко під тиском депутатів Верховної Ради відмовився від статусу учасника АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram