ГоловнаПолітика

Порошенко підписав указ про нову мобілізацію

Президент пообіцяв, що призовників не відправлятимуть у зону АТО

Порошенко підписав указ про нову мобілізацію
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ про проведення 2015 року трьох черг мобілізації і передав його на затвердження до Верховної Ради. Про це він заявив під час наради з губернаторами.

Порошенко пояснив, що перша хвиля мобілізації відбулася вже майже рік тому і тих, хто тоді отримав повістки, треба відпускати додому.

За словами президента, вирушити на захист держави цього року мусять не тільки робітники і селяни, як минулого року. "Не відмовляйте в цій можливості представникам місцевої політичної еліти", - сказав він.

Порошенко також закликав правоохоронні органи жорстко запобігати проведенню акцій протесту проти мобілізації. За його даними, такі акції готують спецслужби "сусідньої країни".

Президент додав, що підписав указ про відновлення призову в армію. При цьому він гарантував, що молодь, яку призвуть уперше, в зону АТО не потрапить і служитиме в місцях постійної дислокації.

Нагадаємо, що четверта хвиля мобілізації почнеться 20 січня. За словами міністра оборони Степана Полторака, вона матиме два етапи, під час яких мобілізують 24 і 26 тис. осіб відповідно. У разі необхідності пізніше проведуть ще дві хвилі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram