ГоловнаПолітика

Рада звернулася до світу через трагедію біля Волновахи

ДНР і ЛНР просять визнати терористами

Рада звернулася до світу через трагедію біля Волновахи
Фото: newsfiber.com

Верховна Рада схвалила звернення до світової спільноти із закликом визнати ДНР і ЛНР терористичними організаціями у зв'язку з трагедією біля Волновахи.

За відповідну постанову №1736 проголосував 241 депутат.

У документі парламент нагадує обставини обстрілу автобуса, в результаті якого загинули 12 людей, і вказує на інші обстріли українських населених пунктів і позицій військових бойовиками зі зброї російського походження.

"Цивілізований світ не може і не має права мовчки спостерігати за цією трагедією українського народу. Україна несе численні людські втрати, які вимірюються тисячами життів. Увесь цивілізований світ повинен докласти максимум зусиль до умиротворення агресора", - сказано в документі.

Верховна Рада попросила продовжити політику санкцій проти РФ, а також надати Україні військову допомогу і спільно протистояти російській пропаганді.

Нагадаємо, міліцейський блокпост у районі села Бугас поблизу Волновахи обстріляли з "Градів" з боку контрольованого бойовиками Докучаєвська. Один зі снарядів розірвався біля пасажирського автобуса. 10 осіб загинули на місці, ще двоє - у лікарні. Госпіталізовано 16 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram