ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Два депутати Держдуми загубилися в Антарктиді (оновлено)

"Єдиноросів" заскочила негода

Два депутати Держдуми загубилися в Антарктиді (оновлено)
Фото: dn.vgorode.ua

Депутати Держдуми РФ від "Єдиної Росії" Олександр Сидякін і Олег Савченко не виходять на зв'язок з Антарктиди.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на прес-секретаря Сидякіна Павла Склянчука.

Сидякін і Савченко беруть участь в експедиції на найвищу гору Антарктиди - гору Вінсона.

За словами Склянчука, депутати мали піднятися на неї і встановити прапор Росії, Татарстану і Волгоградської області - регіони, які вони представляють у парламенті.

Склянчук припустив, що це, можливо, пов'язано з аномальною погодою: "Мало бути мінус 10 градусів і сонячно, а зараз там мінус 45 і шквалистий вітер".

Оновлено: Як повідомляє ВВС, до депутатів Державної думи Олександра Сидякіна і Олега Савченка, з якими раніше було втрачено зв'язок в Антарктиді, вдалося додзвонитися співробітникам турфірми, яка організовувала їхню подорож.

"Хочу відразу сказати, що зворотний зв'язок отримано. Сходження триває у штатному порядку. У разі надзвичайної ситуації проходила б звичайна рятувальна операція за американською страховкою, з літаком і місцевими гідами", - розповіла менеджер туроператора "Сім вершин" (компанії, яка організовувала подорож депутатів) Ольга Румянцева.

Нагадаємо, 1 серпня член Ради Федерації РФ від Магаданської області Володимир Кулаков загинув під час купання в районі Алушти в Криму, отримавши травми від катера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram