ГоловнаПолітика

Московський Червоний Хрест подав до суду на ЗМІ України і США (оновлено)

Скандальна заява є на аудіозаписі

Московський Червоний Хрест подав до суду на ЗМІ України і США (оновлено)
Игорь Трунов

Московський Червоний Хрест подав до суду на 18 українських і американських ЗМІ про стягнення 170 млн рублів.

Про це голова Московського міського відділення Російського Червоного Хреста Ігор Трунов заявив "Интерфаксу".

За його словами, приводом для позову послужили публікації іноземних ЗМІ, в яких вони спотворили матеріали прес-конференції від 25 грудня про те, як гуманітарний конвой Московського Червоного Хреста привіз допомогу до Луганська.

"На підставі зібраних доказів та проведення лінгвістичної експертизи ми подаємо позов про захист честі, гідності та ділової репутації в Савеловський суд Москви", - сказав Трунов.

Крім того, він додав, що звернувся в СК РФ із заявою про порушення кримінальної справи за ч.2 ст. 280 (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності), ч. 2 ст. 128. 1 (наклеп) і ст. 319 КК РФ (образа представника влади).

"Також ми подали заяву генеральному прокурору РФ, заяву в Роскомнагляд про обмеження доступу в Інтернеті до екстремістських ресурсів зазначених американських і українських ЗМІ", - зазначив він.

Згідно з текстом позову, він спрямований проти Укрінформу, Української правди, Голосу України, Ракурсу, Новин Донбасу, Інтеру, Дня, Нового времени, каналу 112, kpunews.com, NEWSru.ua, Діалог.UA і Економічних вістей і декількох російських видань.

Сума позову - 170 млн рублів з усіх видань разом, а також 290 тисяч рублів судових зборів.

Нагадаємо, українське агентство "Укрінформ" оприлюднило коментарі Трунова про те, що російські "гумконвоі" є вторгненням в Україну і що вони могли везти зброю. Ці заяви поширили українські та західні ЗМІ. У відповідь на сайті московського Червоного Хреста з'явилося повідомлення, що Трунов не давав коментарів "Укрінформу". Після цього українське агентство оприлюднило аудіозаписи розмови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram