ГоловнаПолітика

Європарламент може включити в резолюцію заклик звільнити Савченко та Сенцова

ЄП планує прийняти резолюцію 15 січня

Європарламент може включити в резолюцію заклик звільнити Савченко та Сенцова
Фото: Надано Іваном Крулько

Представництво України при ЄС передало президентові Європарламенту Мартіну Шульцу і депутатському корпусу ЄП звернення Верховної Ради України із закликом сприяти зусиллям української сторони з метою якнайшвидшого звільнення громадян України, яких протиправно утримують на території Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба представництва.

Як повідомляють, питання утримання на території Росії українських громадян, у тому числі Надії Савченко, постійно перебуває в порядку денному Європарламенту.

Зокрема, в жовтні 2014 року на адресу президента РФ Володимира Путіна було надіслано лист, підписаний 61 депутатом із різних політичних груп, з вимогою негайно звільнити незаконно утримуваних українських політичних в'язнів.

Окрім того, очікують, що заклик негайно звільнити українських громадян включать у резолюцію Європарламенту, прийняття якої заплановано 15 січня.

Нагадаємо, 13 січня Рада підтримала проект постанови про звернення парламенту України до канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента РФ Володимира Путіна з приводу звільнення незаконно утримуваної під вартою в Росії народної депутатки України, члена делегації Верховної Ради в ПАРЄ Надії Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram