ГоловнаПолітика

Порошенко поставив в один ряд трагедії під Волновахою і в Парижі

Президент записав телевізійне звернення у зв'язку з обстрілом автобуса

Президент України Петро Порошенко порівняв обстріл автобуса з мирними жителями під Волновахою і недавні теракти у Франції.

Про це Президент заявив у відеозверненні у зв'язку з обстрілом автобуса з мирними громадянами під Волновахою.

"Сьогоднішня страшна трагедія під Волновахою належить до таких подій, які навіть за суворими мірками нинішніх часів вирізняються своєю жорстокістю. Від яких холоне душа", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що терористи навмисне вбили десятьох мирних громадян, серед них - і чотирнадцятирічну дівчинку. "Ці смерті - на совісті об'єднаної деенерівсько-еленерівської банди і тих, хто за нею стоїть, з чиїх рук вона годується; хто її озброює, муштрує і надихає на криваві злочини", - заявив Президент.

"Масовий розстріл людей у Парижі і Волновасі - це події з одного і того самого ряду. Цивілізований світ повинен згуртуватися в боротьбі з тероризмом", - також додав Порошенко.

Він заявив, що сподівається - у четвер Європарламент закличе керівництво Євросоюзу включити так звані ДНР і ЛНР до списку терористичних організацій.

"Я висловлюю глибоке співчуття сім'ям загиблих і постраждалих від рук терористів. Закликаю весь світ до солідарності з Україною, а всіх українців - до єдності перед загрозою, якою є агресія проти нашої країни і терористичні атаки", - додав він.

Він також зазначив, що у зв'язку з цим інцидентом силові органи будуть змушені посилити переміщення громадян через лінію зіткнення на Донбасі.

Нагадаємо, 13 січня бойовики з боку Докучаєвська завдали артилерійського удару по міліцейському блокпосту в районі Волновахи (Донецька область). Один із снарядів вибухнув біля автобуса. Загинули 11 мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram