ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся із Соросом

Мільярдер добивається, щоб Україні виділили більше коштів

Порошенко зустрівся із Соросом

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з мільярдером і меценатом Джорджем Соросом.

Як повідомляє прес-служба Президента, Порошенко подякував Соросу за підтримку України, особливо за його заклик до міжнародної спільноти підвищити рівень підтримки нашої держави.

Порошенко і Сорос обговорили міжнародні інструменти та можливості для збільшення економічної допомоги для України. При цьому Сорос наголосив на вагомій ролі Європейського Союзу та важливості пошуку додаткових інструментів з боку ЄС для допомоги Україні. Сорос зазначив, що Україні необхідно продовжувати демонструвати прихильність плану реформ. "Ви мусите показати, що нова Україна відрізняється від старої", - підкреслив він.

Сорос зазначив, що реалізація реформ потребує фінансової допомоги. "Україна бореться, щоб захистити не тільки себе, а й Європу. Тому Європа мусить допомогти Україні впровадити реформи, яких потребує країна", - підкреслив він. Сорос висловив сподівання, що Україна успішно проведе необхідні зміни, і позитивно оцінив перші законотворчі кроки - у сфері дерегуляції та судової реформи.

Порошенко і Сорос домовилися продовжити діалог під час Всесвітнього економічного форуму, який відбудеться у Давосі наприкінці січня.

Нагадаємо, Сорос приїхав в Україну 11 січня. 12 січня він зустрівся з низкою депутатів Верховної Ради.

У листопаді 2014 року голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що Джордж Сорос зайнявся пошуком коштів для України.

Напередодні Сорос закликав надати Україні багатомільярдну допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram