ГоловнаПолітика

Генпрокуратура знімала з розшуку Клюєва (ДОКУМЕНТ)

Екс-голову Адміністрації Президента повторно оголосили в розшук після призначення Яреми

Генпрокуратура знімала з розшуку Клюєва (ДОКУМЕНТ)
Архив
Фото: zn.ua

Генпрокуратура знімала з розшуку екс-голову Адміністрації Президента Андрія Клюєва в середині червня напередодні зміни керівництва ГПУ.

Про це заявила шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна в інтерв'ю "Телекритиці".

"Напередодні голосування за заміну Махніцького на Ярему я випадково дізнаюся, що Андрія Клюєва знято з розшуку Генпрокуратурою. Голосування призначили на четвер (18 червня, - ред.), а в середу ввечері Клюєва знімають з розшуку. Все! Немає до нього більше ніяких претензій! "- заявила вона.

"Тоді я якраз збиралася летіти до Москви на зустріч з Олександром Януковичем, знову-таки для книжки. Думала заодно і Клюєва спробувати записати", - додала шеф-редактор LB.ua.

Як відомо, нині Кошкіна продовжує роботу над книжкою, яка в деталях відтворює те, що відбувалося в кулуарах як тодішньої влади, так і опозиції, за всі три місяці Майдану. Основа роботи - докладні інтерв'ю перших осіб: Олександра Турчинова, Арсена Авакова, Ріната Ахметова, Володимира Рибака, Петра Порошенка, Сергія Тарути, Володимира Макеєнка, Олександра Попова, Андрія Шевченка, Юлії Тимошенко та інших. Зокрема, було записано інтерв'ю Олександра Януковича, яке єдине із зазначених було опубліковано на Lb.ua в повному обсязі ще до виходу книжки.

Як зазначає Кошкіна, вона намагалася взяти інтерв'ю у Клюєва.

"Наступного дня вранці в Раді я підходжу до його брата Сергія з проханням про зустріч з Андрієм. Я, кажу, до Москви збираюся. "Та він же у Києві! "- весело відповідає Сергій. Що цікаво: "книжкову" мету зустрічі з Андрієм Петровичем я йому сформулювати просто не встигла - він настільки був упевнений, що вони все "порішали", що вигукнув радісну для нього новину мені прямо в обличчя, не особливо замислюючись про наслідки. У четвер, як і планувалося, Рада проголосувала за Ярему. Ввечері того ж дня СБУ знову поставила Андрія Клюєва в розшук - вже по своїй лінії", - підсумувала журналіст.

Згідно з документом, який є у розпорядженні LB.ua, 18 червня СБУ зняла Клюєва з розшуку на підставі постанови Генпрокуратури від 11 червня. Однак того самого дня, 18 червня, ГПУ скасувала свою постанову - і Клюєва знову оголосили в розшук (здійснюється СБУ).

Нагадаємо, 28 лютого ГПУ вимагала від нових керівників МВС та СБУ протягом 10 діб затримати осіб, причетних до масових убивств активістів у центрі Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року.

Серед осіб, які розшукуються, - колишній голова Адміністрації Президента Андрій Клюєв. Як відомо, Андрій Клюєв разом з Віктором Януковичем, екс-генпрокурором Віктором Пшонкою і екс-головою МВС Віталієм Захарченком звинувачуються в застосуванні сили до мітингувальників та організації масових убивств учасників протестів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram