ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість жертв обстрілу автобуса біля Волновахи збільшилася до 12 (оновлено)

Обстріл міліцейського блокпоста обернувся трагедією для мирних жителів

Близько 14:30 бойовики з боку Докучаєвська завдали артилерійського удару по блокпості українських правоохоронців в районі Волновахи (Донецька область).

Донецька обладміністрація повідомляє, що один із снарядів розірвався біля автобуса. На місці загинули 10 мирних жителів - четверо чоловіків і шестеро жінок. Пізніше в лікарні померли двоє - чоловік і жінка.

Видео не для слабонервных!

Автобус здійснював рейс за маршрутом "Донецьк - Златоустівка". Поруч з цим автобусом був іще один, який рухався з Донецька в Маріуполь, його пошкоджено осколками, але пасажири не постраждали. Від 16:00 до особливого розпорядження призупинено рух пасажирських автобусів на трасі "Донецьк - Маріуполь".

Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Прес-центр АТО уточнив, що розстріляно пункт пропуску в населеному пункті Бугас (поблизу Волновахи). Обстріл вівся з реактивних систем залпового вогню "Град".

"У цьому районі нема позицій підрозділів українських військових, тому те, що сталося, яскраво свідчить про те, що терористи свідомо відкрили вогонь по мирних жителях", - сказано в повідомленні.

Представник Генштабу, начальник головного командного центру ЗСУ генерал Богдан Бондар, виступаючи у Верховній Раді, заявив, що в підконтрольному бойовикам Докучаєвську місцеві та російські ЗМІ приготувалися фіксувати у відповідь обстріл центру Докучаєвська українською армією. Бондар заявив, що, враховуючи провокаційний характер обстрілу правоохоронців біля Волновахи, вжито "інші заходи".

Як повідомляється на сайті прокуратури Донецької області, порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). Серед постраждалих - один правоохоронець.

"Достеменно знаючи, що трасою "Донецьк-Маріуполь" переміщаються тільки цивільні особи і не припиняється рух пасажирського транспорту, терористи здійснили прицільний удар з використанням системи реактивного залпового вогню "Град", використавши понад 40 снарядів", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, через Волноваху до Маріуполя пролягає один із виїздів з зони АТО, затверджених Радою нацбезпеки і оборони.

Режим припинення вогню, якого дотримувалися з 9 грудня, останніми днями фактично закінчився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram