ГоловнаСвіт

У Мексиці батьки зниклих студентів напали на військову частину

Протестувальники звинувачують військових у співпраці з картелями

У Мексиці батьки зниклих студентів напали на військову частину
Беспорядки в городе Игуала, Мексика
Фото: EPA/UPG

У мексиканському місті Ігуаль, де у вересні 2014 року зникли 43 студенти, відбулися запеклі сутички між військовими і протестувальниками.

Про це повідомляє euronews.

Батьки зниклих та їхні прихильники увірвалися на територію однієї з військових частин, протаранивши ворота на вантажівці. Вони вимагали знайти своїх дітей, звинувачуючи військових у тому, що ті нібито передали студентів для розправи місцевим наркокартелям.

У Мексиці вже близько чотирьох місяців тривають антиурядові демонстрації. Мітингувальники звинувачують керівництво країни в бездіяльності і затягуванні розслідування викрадення 43 студентів у місті Ігуала. За даними слідства, зниклих молодих людей схопили місцеві поліцейські, а потім передали в руки членів кримінального угруповання, які розправилися зі студентами.

На тлі цих подій популярність президента Енріке Пенья Ньєто впала до найнижчої позначки за весь час. Намагаючись взяти ситуацію під контроль, мексиканський лідер запропонував проект конституційної реформи, що передбачає, зокрема, розпуск муніципальної поліції. Але ще до вжиття цих заходів багато хто називає їх недостатніми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram