ГоловнаСвіт

В Алмати евакуювали міськадміністрацію і кілька телекомпаній

Будівлі оточили співробітники правоохоронних органів

У найбільшому місті Казахстану Алмати у вівторок евакуювали людей з міського акімату (адміністрації) і з розташованої навпроти офісної будівлі, в якій знаходяться, окрім іншого, кілька телекомпаній - КТК, НТК та ін.

Як повідомляє "Інтерфакс", будівлю акімату оточено поліцейськими, поруч знаходиться група спецназу, стоять пожежні машини і карети швидкої медичної допомоги.

До акімату також прибули бійці спецпідрозділу Комітету нацбезпеки "Аристан".

У департаменті з НС Алмати і в департаменті внутрішніх справ міста поки жодних офіційних коментарів щодо причин евакуації не дають.

Тим часом, співробітники телекомпаній пишуть у соцмережах, що в одному з будинків спрацювала пожежна сигналізація, надійшов анонімний дзвінок про нібито закладений вибуховий пристрій.

Один з журналістів телекомпанії КТК написав на своїй сторінці Facebook, що в будівлю акімату пробрався "з валізою вибухівки" якийсь 37-річний Євген, який вимагає допустити його до прямого ефіру на телеканалі.

"Нібито він має, що сказати. Заручників не взяв, але нікого до себе не підпускає. Каже, що підприємець", - повідомив журналіст.

Як повідомляє портал NUR.kz, згодом чоловік, який погрожував підірвати акімат Алмати, здався поліції.

"Об 11:27 чоловік замкнувся в будівлі міського акімату в одному з кабінетів зсередини і весь цей час не висував жодних вимог, ми проводили з ним переговори. О 13:35 він вийшов з будівлі, створено оперативний штаб та з'ясовуються причини поведінки, за попередніми даними, він був незадоволений рішенням суду у цивільній справі 2008 року", - повідомила прес-секретар ДВС Алмати Салтанат Азірбек.

За інформацією поліцейських, чоловік не мав при собі зброї і не погрожував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram