ГоловнаЕкономікаДержава

Барель нафти Brent упав до $45 (оновлено)

Нафтові котирування стрімко знижуються

Ціна нафти марки Brent під час торгів на лондонській біржі ICE Futures у понеділок, 12 січня, опустилася нижче за $47 за барель, а у вівторок вранці - вже до $45. Мінімальні угоди на лютневі поставки сьогодні вранці укладали за ціною $45,24 за барель, свідчать дані біржі.

Ціна на лютневі поставки нафти сорту WTI на торгах у Нью-Йорку тим часом упала нижче за $45 за барель.

Вартість американської нафти впала на тлі інформації про збільшення запасів нафти в країні, що посилить глобальний надлишок нафти, зазначає Bloomberg. За тиждень, що завершився 9 січня, запаси нафти у США зросли до 384,1 млн барелів, випливає з опитування аналітиків.

Аналітики Bank of America Merrill Lynch вважають, що найближчим часом нафта марки Brent подешевшає до $40 дол. за барель. Вартість бареля американської нафти WTI впаде до $35.

Нагадаємо, напередодні принц Саудівської Аравії Аль-Валід ібн Талал Аль Сауд в інтерв'ю USA Today виключив повернення нафтових цін до рівня $100 за барель. Якщо постачання нафти залишаться на нинішньому рівні, а попит - таким самим слабким, краще підготуватися до того, що ціни продовжать падати, зазначив принц.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram