ГоловнаПолітика

Голови МЗС чотирьох країн назвали умови зустрічі в Астані

Умовою зустрічі президентів має стати засідання тристоронньої контактної групи

Голови МЗС чотирьох країн назвали умови зустрічі в Астані
Фото: EPA/UPG

Голови МЗС України, Німеччини, Франції та Росії, які брали участь у зустрічі в "нормандському форматі" в Берліні, погодилися з необхідністю засідання тристоронньої контактної групи для реалізації Мінських домовленостей, що має стати умовою зустрічі президентів в Астані.

Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Міністри закликали тристоронню контактну групу зустрітися днями з метою досягнення прогресу в повній імплементації Мінських домовленостей, включаючи створення умов для ефективного припинення вогню, домовленостей про умови доставки гуманітарної допомоги та продовження процесу звільнення затриманих", - процитував Перебийніс заяву для преси за результатами зустрічі в Берліні.

Згідно з текстом спільної заяви, від результативності зустрічі контактної групи залежить зустріч президентів в Астані.

У документі також сказано, що голови МЗС мали широку дискусію про політичні шляхи мирного вирішення ситуації в Україні та можливості зустрічі на вищому рівні в Астані.

"Міністри підтвердили, що основою вирішення конфлікту є Мінські домовленості, які мають імплементувати всі сторони в повній мірі. Вони також підтвердили необхідність повного дотримання "режиму тиші", - повідомив Перебийніс.

Раніше голова комітету Європейського парламенту з питань закордонних справ Ельмар Брок повідомив, що зустріч у "нормандському форматі" на рівні президентів Франції, України, Росії та канцлера Німеччини перенесли "на кілька тижнів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram