ГоловнаПолітика

"Будинок Януковича" на Оболоні продали

На особняк не накладали арешт

"Будинок Януковича" на Оболоні продали
Фото: http://nashigroshi.org

Приватний будинок на Оболонській набережній, 33 у Києві, приписуваний екс-президенту Віктору Януковичу, переоформили на нового власника.

Як пишуть "Наші Гроші" з посиланням на дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, договір купівлі-продажу укладено 2 жовтня 2014 року і посвідчено нотаріусом Альоною Петріцькою. Згідно з документами, знайденими минулої зими в "Межигір'ї", Петріцька як нотаріус обслуговувала фірми межигірської групи.

Відомості про державну реєстрацію обтяжень відсутні, тобто арешт на будинок на Оболонській набережній, 33 не накладали.

До жовтня земля і будинок за цією адресою були оформлені на ТОВ "Київбуджитло". Власником цієї компанії є ТОВ "Дом Лесника", на який також була оформлена земля під маєтком у Сухолуччі - мисливських угіддях Януковича. Той самий "Дом Лесника" займався постачанням цінних матеріалів у "Межигір'я".

Новий власник будинку на Оболонській набережній також пов'язаний з мисливським оточенням Януковича. За даними видання "Наші Гроші", Артур Ростом'ян тривалий час був приписаний на вул. Радянській у селі Голованівськ в одному будинку і сусідній квартирі з Вачаганом Ростом'яном. Останній відомий як співзасновник ТОВ "Мисливсько-рибальський клуб "Ярик". Цей мисливський клуб Вачаган Ростом'ян створив разом із генерал-майором Костянтином Сапком, неодноразовим керівником Головного управління МВС у Київській області, в тому числі епохи Віктора Януковича. Ім'я сина Сапка, Костянтина Сапка, фігурує у списку президентського мисливського клубу "Кедр", на який у 2012 році оформили 30 тис га Сухолуччя.

На Оболонській набережній Януковичу також належить квартира у будинку 15/5. У ній Янукович офіційно був прописаний ще до обрання президентом. Після того, як він переїхав до Межигір'я, будинки далі утримували за рахунок "Танталіту". Після втечі Януковича квартиру опломбувала прокуратура.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram