ГоловнаПолітика

Комісія Чубарова дозволила обирати на посаду голови АКБ іноземця

Текст оголошення про вакансії затвердили на суботньому засіданні комісії

Комісія Чубарова дозволила обирати на посаду голови АКБ іноземця
Фото: ipress.ua

Конкурсна комісія під керівництвом Рефата Чубарова затвердила текст оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади директора Національного антикорупційного бюро. Відповідний документ підтримали 7 з 9 членів конкурсної комісії, 2 - утрималися, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ми затвердили текст оголошення. І сама публікація свідчитиме, що відлік пішов, ми оголосили конкурс", - сказав Чубаров після голосування.

Активна дискусія на засіданні виникла навколо низки питань щодо умов участі в конкурсі. Зокрема, деякі члени комісії наполягали на необхідності закріпити в тексті оголошення умову, за якої не тільки громадяни України, але й іноземці зможуть подавати документи для участі в конкурсі.

Інші члени комісії наполягали, що це питання врегульоване в законі про Національне антикорупційне бюро, там передбачено, що обіймати посаду директора НАБ і брати участь у конкурсі щодо заміщення цієї посади можуть громадяни України.

Комісія постановила в умовах участі у конкурсі уточнити, що крім українців "кандидат-іноземець може взяти участь у конкурсі, додавши до необхідного пакету документів клопотання на ім'я президента України про отримання громадянства".

Крім того, члени комісії домовилися, що протягом неділі відредагований і затверджений ними в суботу текст оголошення їм роздадуть.

Комісія також має намір попрацювати над пропозиціями щодо внесення змін до закону про Національне антикорупційне бюро.

Наступне засідання конкурсної комісії заплановано на понеділок 18.00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram