ГоловнаЕкономікаДержава

Генпрокуратура оцінює збиток від закупівель вугілля з ПАР у понад 846 млн грн

Вугілля з ПАР було неналежної якості

Генпрокуратура оцінює збиток від закупівель вугілля з ПАР у понад 846 млн грн
Фото: www.segodnya.ua

У Генеральній прокуратурі України наголошують, що внаслідок укладення контракту директором держпідприємства "Укрінтеренерго" Володимиром Зіневичем щодо поставок вугілля в Україну з ПАР державі завдано збитків у розмірі понад 846 млн грн. Про це заявив перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Святослав Лаганяк на засіданні парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції у п'ятницю в Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з матеріалами досудового розслідування, на сьогодні ми вважаємо доведеним, що керівник державного підприємства "Укрінтеренерго" шляхом укладання неправомірного контракту на придбання вугілля (з ПАР - ред.) заподіяло розтрату державних коштів у сумі понад 846 млн грн", - заявив Лаганяк.

Він зазначив, що Генпрокуратура України встановила, що в постачанні вугілля з ПАР в Україні мала місце "дуже велика корупційна складова".

Лаганяк нагадав, що вугілля доставлялося з ПАР за свідомо завищеною ціною і було неналежної якості.

Нагадаємо, 5 грудня за поданням ГПУ рішенням Печерського суду заарештували керівника "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича. Генпрокуратура підозрює його в тому, що він уклав контракт зі Steel Mont Trading Ltd про придбання вугілля у кількості 1 млн метричних тонн, яке за окремими якісними показниками було непридатним для використання на українських теплоелектростанціях. При цьому вартість палива нібито виросла з 86 доларів за тонну до 134.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram