ГоловнаПолітика

Яценюк: Україна обіцяє повернути всі взяті кредити

Прем'єр заявив, що минулого року Україна повернула 14 млрд доларів кредитів

Яценюк: Україна обіцяє повернути всі взяті кредити
Архив
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна зобов'язується повернути кредити, надані Німеччиною. Про це він заявив під час спільної прес-конференції із канцлером ФРН Ангелою Меркель у Берліні.

"Щоб Україна була успішною, нам потрібно додатково отримати стабілізаційний фінансовий пакет, і для цього уряд України провів низку складних, але правильних законів. Ми торік отримали фінансову допомогу, і я хотів би зокрема німецьким платникам податків сказати про те, що ми не отримуємо жодної допомоги на безповоротній основі, ми це повертаємо, ми дуже поважаємо, що така допомога надається. З 9 млрд доларів, які ми отримали минулого року від МВФ і наших західних партнерів, ми повернули кредитів на 14 млрд доларів", - заявив він.

"Тому ми сповідуємо принцип прозорості, відповідальності та підзвітності. Якщо ми отримаємо допомогу, ми готові не тільки звітувати, а й надавати будь-яку інформацію про те, які реформи проводяться і куди використовується ця допомога, що потрібно зробити ще", - додав Яценюк.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вирушив із візитом до Берліна 7 і 8 січня.

7 січня в Берліні підписано договір про надання Німеччиною 500 млн євро кредитних гарантій для України. За словами Яценюка, за гроші відбудовуватимуть мости, лікарні, залізниці, об'єкти соціальної інфраструктури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram