ГоловнаПолітика

Курченко виявився кандидатом юридичних наук

"Молодоолігарх" захистив дисертацію 2013 року в Університеті МВС

Курченко виявився кандидатом юридичних наук
Фото: metalist.ua

Олігарх-утікач Сергій Курченко виявився кандидатом юридичних наук і викладачем Харківського університету внутрішніх справ.

Про це йдеться в розслідуванні "Інсайдеру".

Дисертацію на тему "Договір постачання природного газу через приєднану мережу" Курченко захистив улітку 2013 року. А з квітня 2013-го він, як з'ясували, числився старшим викладачем кафедри цивільно-правових відносин в Інституті права та масових комунікацій Харківського університету внутрішніх справ.

Фото: theinsider.ua

"Він у нас на кафедрі був прикріплений, коли ще не був молодоолігархом. А коли вийшов на захист, то вже був відомою людиною, купував футбольні команди. Вийшов із тіні. У зв'язку із цим і захист був в Університеті внутрішніх справ. Я так зрозумів, що це все визначалося міркуваннями його особистої безпеки, оскільки там закритий ВНЗ і ніхто зайвий туди не пробереться. Він офіційно подавав документи й особисто захищав", - розповів науковий керівник Курченка Віталій Яроцький.

"На захист приїхав уже з охороною, хоча на початку, коли він прикріплювався 2010 року, такої зірковості не було. Так, він тоді вже був бізнесменом, але не був ще таким молодоолігархом, яким він став десь 2012 року. Курченко захищався за темою, яка йому близька і знайома. Хороша робота вийшла. Не знаю, допомагала йому команда чи ні, але робота - єдина в Україні", - додав він.

Нагадаємо, що Курченка підозрюють у створенні злочинного угруповання ВЕТЕК і розкраданні державного майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram