ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики нарощують сили і перегруповуються, - Тимчук (ОНОВЛЕНО)

У районі Новоазовськ-Широкіне відбувається перегрупування військ

Бойовики нарощують сили і перегруповуються, - Тимчук (ОНОВЛЕНО)
Фото: www.novorosinform.org

Терористи нарощують бойову активність на ділянці Докучаєвськ–Тельманове.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Дмитро Тимчук із посиланням на оперативні дані групи "Інформаційний опір".

"На ділянці Докучаєвськ - Тельманове зростає напруження, бойовики нарощують бойову активність (передусім у вигляді розвідувально-диверсійної діяльності). Також на цій ділянці ущільнюються бойові порядки російсько-терористичних військ, на першу лінію висувають потужні вогневі засоби (артилерія і бронетехніка), у других ешелонах створюють тактичні резерви у вигляді замаскованих "під ополчення" підрозділів російських ЗС, розгортають повномасштабну систему постачання і забезпечення", - написав він.

Також, повідомляє Тимчук, у районі Новоазовськ-Широкіне, а також на північ від цього району батальйонні тактичні групи (БТГ) противника здійснюють часткове перегрупування в рамках удосконалення своєї системи оборони.

Бандформування, які діють на території "ЛНР", різко посилюють свої можливості протитанкової боротьбі. Зокрема, на озброєнні стахановського "козацтва" і "бригади" А. Мозгового масово з'являються 100 мм протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра", які прибули з території РФ. Окрім того, триває постачання протитанкових ракетних комплексів (зауважено перекидання близько 20 ПТРК типу "Фагот", а також кількох російських ПТРК "Корнет").

"Крім того, на ділянці від Мар'їнки до Ясинуватої щонайменше 2 артилерійські групи російсько-терористичних військ підтримують вогнем наявні формування своїх військ (6 вогневих батарей, включаючи ствольну артилерію, протитанкові гармати, РСЗВ). Періодично, під конкретні завдання, ці артгрупи посилюються силами і засобами (в основному мінометами і РСЗВ) зі складу підрозділів, зосереджених на південний схід від Донецька (Шахтарськ - Старобешеве)", - пише Тимчук.

За його словами, в районі Чорнухиного (Дебальцевський плацдарм) підрозділи російсько-терористичних військ обстрілюють з важкого піхотного озброєння передові позиції українських військ. Зауважено посилення цих підрозділів противника бронетехнікою (за останні дві доби відзначено прибуття до 10 бойових броньованих машин). Підрозділи бойовиків, які діють у цьому районі, забезпечує зведена артилерійська група (до 20 знарядь ствольної артилерії, переважно 122 мм гаубиці Д-30, а також 6 одиниць РСЗВ БМ-21 "Град"). Працюють коректувальники й артилерійські розвідники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram