ГоловнаПолітика

"Нормандські" переговори продовжаться 9 січня на рівні голів МЗС

Міністри чотирьох країн обговорять підготовку до зустрічі в Астані

"Нормандські" переговори продовжаться 9 січня на рівні голів МЗС
Фото: EPA/UPG

Мирні переговори в нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція і Росія) продовжаться 9 січня на рівні міністрів закордонних справ.

Про це повідомив директор департаменту політики та комунікації Міністерства закордонних справ Олексій Макєєв, який представляв Україну на вчорашніх переговорах на рівні політдиректорів.

"Чотири міністри поговорять 9 січня", - повідомив він. Можливо, переговори пройдуть у телефонному режимі.

Планується, що міністри обговорять документ, який мають підписати лідери чотирьох країн під час зустрічі 15 січня в Астані (Казахстан). Також міністри поговорять про прогрес у консультаціях тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Очікується, що ця група найближчим часом збереться і проведе консультації для підтвердження "мінських домовленостей".

Нагадаємо, що 2 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін уже обговорював телефоном з головами МЗС РФ, Німеччини та Франції Сергієм Лавровим, Франком-Вальтером Штайнмаєром і Лораном Фабіусом переговори з урегулювання ситуації на Донбасі, заплановані на 15 січня в Астані.

Після цього 5 січня в Берліні відбулася зустріч політдиректорів нормандської четвірки, які почали готувати зустріч в Астані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram