ГоловнаПолітика

ГПУ роз'яснила статус справи проти сина Азарова (оновлено)

Олексій Азаров фігурує у кримінальному провадженні

ГПУ роз'яснила статус справи проти сина Азарова (оновлено)
Фото: tsn.ua

Генеральна прокуратура не пред'являла підозри синові колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова Олексію і не арештовувала його майна.

Відповідь ГПУ на свій запит у власному Facebook опублікував народний депутат Сергій Лещенко.

"Повідомляю, що в межах розслідування кримінальних проваджень, які перебувають у Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України, перевіряється причетність Азарова О.М. до скоєння кримінальних правопорушень. Наразі про підозру останньому не повідомлялося, арешт на майно не накладався", - йдеться в документі за підписом першого заступника генпрокурора Олега Заліска.

Лещенко розцінив відповідь на свій запит як доказ того, що Олексія Азарова не переслідують в Україні.

Однак як роз'яснив у своєму Facebook старший помічник генерального прокурора України з особливих доручень Валерій Карпунцов, це не так.

"На жаль, нерозуміння юридичної термінології спричиняє неправильне сприйняття інформації. У відповіді зазначено про те, що не повідомлено про підозру. А шанований мною Сергій написав, що: "Ба більше, проти Азарова-молодшого в Україні не висунуто жодної (!) підозри". Для розуміння офіційно повідомляю: повідомлення про підозру - відповідна процесуальна дія в рамках розслідування кримінального провадження. Підозру справді не оголошували, ще не час", - написав він.

Карпунцов додав, що Головне слідче управління ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактом отримання Олексієм Азаровим неправомірної вигоди в особливо великих розмірах, а саме: 7 700 000 євро, 600 тисяч швейцарських франків, 500 000 доларів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України.

Окрім того, додав Карпунцов, Олексій Азаров підпадає під дію санкцій ЄС, у зв'язку з чим у нього в Австрії на 5 рахунках у банківських установах заблоковано понад 6,7 млн євро; в Італії - 900 тис. євро, в князівстві Ліхтенштейн арештовано на рахунках компанії Олексія Азарова 0,5 млн доларів, у Швейцарії на рахунках у банківських установах заблоковано 0,6 млн швейцарських франків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram