ГоловнаПолітика

Порошенко передав армії понад 150 одиниць озброєння (оновлено)

Президент заявив, що українська армія зараз найсильніша в Європі

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистій церемонії передачі особовому складу Збройних сил України понад 150 одиниць озброєння, техніки і військових літаків, виготовлених або відновлених підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

На військовому аеродромі смт Озерне Президент вручив сертифікати на техніку, озброєння і стрілецьку зброю, а також на два військові літаки МіГ-29 і два - СУ-27, повідомляє прес-служба Президента.

Серед техніки, яку передано на потреби армії, - бойові машини піхоти і десанту, транспортери, військові джипи КрАЗ "Спартан", автоматичні міномети, штурмова стрілецька зброя.

Президент подякував керівництву та трудовим колективам Державного концерну "Укроборонпром", Житомирського бронетанкового заводу, Харківського автомобільного ремонтного заводу, Шепетівського ремонтного та Кременчуцького автомобільного заводів, науково-виробничого об'єднання МВС "Форт", усім, хто долучився до надзвичайно важливої справи створення та відновлення військової техніки.

Окрім того, Президент вручив ордени 25 військовослужбовцям з 14-ї, 95-ї, 24-ї і 51-ї бригад.

Під час промови, яку транслювали в прямому ефірі, Порошенко заявив, що українська армія зараз найсильніша в Європі.

Окрім того, Президент заявив, що фактично з 9 грудня - протягом режиму тиші - від рук бойовиків загинули лише троє військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram