ГоловнаПолітика

Порошенко провів нараду з силовиками

Президент зажадав рішучих дій

Порошенко провів нараду з силовиками
Фото: http://president.gov.ua/

Президент Петро Порошенко провів робочу нараду з керівниками силових відомств за участю секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Під час наради основну увагу було приділено аналізу ситуації в зоні проведення антитерористичної операції і стану виконання Мінських домовленостей. Також були порушені питання дотримання режиму припинення вогню, рівня матеріально-технічного забезпечення військ і стану виконання рішень РНБО щодо пропускного режиму на лінії розмежування та заходів з протидії фінансуванню тероризму.

Президент України наголосив на необхідності посилення заходів з протидії терористичним загрозам. "Активізація терористів і їх спроби провокувати Збройні сили України вимагають наших рішучих дій", - підкреслив він.

Президент доручив активізувати зусилля зі звільнення українських військових, які перебувають у полоні терористів. "Завдяки розвідці і СБУ ми володіємо інформацією про місцезнаходження і кількість наших військових, які зараз перебувають під арештом незаконних збройних формувань. Ми повинні зробити все для їх якнайшвидшого звільнення", - підкреслив глава держави.

Під час наради президенту України були представлені міністром оборони кроки з реформування міністерства і перші результати спільної з волонтерами роботи щодо матеріально-технічного забезпечення військ.

Президент доручив СБУ посилити контроль на пропускних пунктах для недопущення контрабанди. Також глава держави доручив Антитерористичному центру забезпечити проходження через пропускні пункти тільки оформлених вантажів зареєстрованих підприємств.

Секретар РНБО доповів президенту про ситуацію на сході країни і повідомив про те, що "для проведення комплексних антитерористичних заходів перетин через лінію зіткнення в зоні АТО буде обмежено до 7 транспортних коридорів, а всі інші шляхи будуть перекриті".

У нараді взяли участь міністр оборони Степан Полторак, начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, начальник Державної прикордонної служби Віктор Назаренко, міністр інформаційної політики Юрій Стець, радник президента України, представник волонтерських організацій Юрій Бірюков, керівник Антитерористичного центру Василь Грицак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram