ГоловнаПолітика

Луценко проти виключення з фракції тих, хто голосує врозріз із рішеннями партії

Перебування депутатів у колективі навчить їх розрізняти особисте рішення і голосування в рамках загального політичного рішення, вважає лідер БПП

Луценко проти виключення з фракції тих, хто голосує врозріз із рішеннями партії
Фото: Макс Требухов

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді, координатор коаліції Юрій Луценко не вважає за доцільне виключати з фракції депутатів, які часто голосують врозріз із рішеннями фракції.

"Так, є кілька яскравих особистостей, які хочуть займати виключно індивідуальну позицію, але ми демократична фракція, і про виключення мови немає. Нічого не зміниться, якщо ми їх виключимо з фракції: вони все одно залишаться депутатами, а у нас нові голоси не з'являться", - сказав Луценко.

Він вважає, що перебування таких депутатів у колективі навчить їх розрізняти дійсно принципове особисте рішення і голосування за контраверсійний для себе документ в рамках загального політичного рішення, де кожен бере на себе частину відповідальності.

"Виправити цей войовничий популізм виключенням з фракції неможливо. Я вважаю, що перебування у фракції і вислуховування щоразу нових аргументів приведе колег до зміни такої позиції", - додав голова фракції БПП.

За його словами, примушувати депутатів і "ламати через коліно" ніхто не буде, проте у разі відсутності голосів посилиться дисципліна.

Нагадаємо, 26 грудня LB.ua з посиланням на своє джерело в парламенті повідомив, що Порошенко на засіданні фракції вимагав консолідовану позицію щодо бюджетного голосування. "Хто сміється - прошу на вихід з фракції. Не подобається президент - ви вільні. Ми демократична фракція і ми маємо бути однією командою", - заявив президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram