ГоловнаПолітика

Слідком РФ порушив справу за фактом нападу на журналістів LifeNews у Києві

У СКР припускають, що порушення кримінальної справи МВС України - лише порожня формальність

Слідком РФ порушив справу за фактом нападу на журналістів LifeNews у Києві

Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання законній діяльності журналістки телеканалу LifeNews у Києві, а також відкритого викрадення її майна за ознаками злочинів, передбачених ст. 144 КК України, ст. 161 КК РФ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Слідчого комітету.

За версією слідства, 1 січня 2015 року журналістка LifeNews Жанна Карпенко виконувала свої професійні обов'язки щодо висвітлення смолоскипної ходи на честь дня народження Степана Бандери в місті Києві.

Як повідомляється, намагаючись перешкодити професійній діяльності журналістки, невідомі штовхнули її, відібрали телефон, а також розбили відеокамеру оператора.

"Ми в курсі, що правоохоронними органами України за цим фактом порушено кримінальну справу. При цьому прекрасно усвідомлюємо, що нинішня київська влада, м'яко кажучи, симпатизує прихильникам таких заходів. У нас є серйозні підстави припускати, що порушення кримінальної справи МВС України - лише порожня формальність, і навряд чи хтось із нападників, і вже тим паче замовників, нестиме серйозну відповідальність за ці злочини", - зауважили в СК.

Тому в СК Росії прийняли рішення провести власне "ретельне розслідування, в рамках якого буде встановлено об'єктивну картину події та особи, які вчинили ці злочини".

Нагадаємо, увечері 1 січня російський телеканал LifeNews заявив про напад на своїх співробітників під час смолоскипної ходи на честь дня народження Степана Бандери в центрі Києва.

Міліція затримала підозрюваного в нападі на російських журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram