ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада проведе засідання щодо "Інтеру" 15 січня

Голова Нацради нагадав, що забрати ліцензію може тільки суд і тільки після тривалої процедури

Нацрада проведе засідання щодо "Інтеру" 15 січня
Фото: Братство.info

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне питання про дотримання законодавства під час новорічного ефіру на найближчому засіданні, яке планується на 15 січня.

Про це повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, передає "Телекритика".

За його словами, порядок денний засідання наразі ще остаточно не сформовано, але враховуючи величезний резонанс щодо новорічного ефіру телеканалу "Інтер", члени Нацради розглянуть питання про результати моніторингу новорічного ефіру загальнонаціональних каналів.

"На останньому засіданні я дав доручення моніторити всі загальнонаціональні канали. У мене були побоювання, що хтось захоче дати вітання Путіна. Але я і в страшному сні не міг подумати, що буде показувати "Інтер". Одна справа, коли канали не могли швидко позбутися від російських серіалів, тому що їх закупили на рік, і вибирали між патріотизмом і бізнесом. А тут усі канали мали можливість заздалегідь підготуватися до Нового року. Я хочу запросити на засідання представників громадськості, телеканалів, парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, РНБО, щоб не тільки розібратися в ситуації, а зробити висновки. Ви ж розумієте, що Нацрада не може просто взяти і забрати ліцензію. Це може зробити тільки суд і то тільки після тривалої процедури", - сказав Артеменко.

Нагадаємо, скандал навколо "Інтеру" виник після того, як телеканал показав новорічний концерт за участю Йосипа Кобзона, Валерії та Олега Газманова, відомих своєю симпатією до бойовиків ДНР.

1 січня секретар РНБО Олександр Турчинов закликав Нацраду розглянути питання про позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер".

Міністр інформації Юрій Стець відреагував на "блакитний вогник" "Інтеру", заявивши, що запропонує Раді заборонити всі програми за участю персон нон грата.

У свою чергу телеканал "Інтер" заявив про тиск з боку окремих українських політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram