ГоловнаПолітика

За призначення в Кабміні відповідальні міністри, - Яценюк

Прем'єр затвердив кандидатів, поданих коаліцією

За призначення в Кабміні відповідальні міністри, - Яценюк
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк поклав відповідальність за спірні кадрові призначення в Кабміні на самих міністрів. Про це голова уряду заявив сьогодні на прес-конференції, відповідаючи на запитання LB.ua.

"Питання кадрової політики, з одного боку, просте, а з іншого - не дуже. У нас коаліційний уряд. Усі п'ять політичних партій відправили своїх кандидатів до складу Кабінету Міністрів і несуть солідарну відповідальність за діяльність уряду", - сказав Яценюк.

"Призначили нових міністрів. Під час призначення я сказав: "Панове міністри, це - ваша відповідальність, кого ви призначаєте". Як ліберальний прем'єр я сказав: "Будь ласка, подавайте. Я підпишу, крім тих, ким цікавляться правоохоронні органи", - сказав прем'єр.

Яценюк додав, що розраховує на допомогу громадськості і, зокрема, журналістів у виявленні несумлінних чиновників і людей, які не повинні працювати в органах влади.

"Допоможіть знайти аргументи, яких не мають правоохоронні органи. Це тоді дасть мені можливість сказати: "Прочитайте сайт "Лівий берег", тут є докази корупції, або зв'язку з олігархами, або з кимось іншим", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, з моменту призначення Кабміну 2 грудня в уряді ще призначено не всіх чиновників, зокрема є вакансії на посадах заступників міністрів. Одним зі спірних кадрових рішень стало призначення на посаду заступника міністра інфраструктури скандального екс-чиновника КМДА Олександра Кави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram