ГоловнаСвіт

ВМС Індонезії виявили понад 40 тіл загиблих у катастрофі малайзійського літака

Президент Індонезії особисто проконтролює пошуково-рятувальну операцію

ВМС Індонезії виявили понад 40 тіл загиблих у катастрофі малайзійського літака
Тело одного из погибших при крушении самолета AirAsia у берегов Индонезии
Фото: EPA/UPG

Учасники операції пошуку жертв аварії літака авіакомпанії AirAsia біля берегів Індонезії вже витягли з води тіла понад 40 загиблих.

Про це повідомляє сингапурський телеканал Channel News Asia з посиланням на індонезійські ВМС.

Раніше в індонезійській службі цивільної авіації повідомили, що знайдені біля берегів острова Калімантан (Борнео) об'єкти дійсно є уламками авіалайнера AirAsia.

Раніше повідомляли, що вранці у вівторок індонезійський рибалка виявив об'єкти, схожі на двері літака й аварійний трап. Знахідку виявлено приблизно за 10 км від місця, де авіалайнер зник з екранів радарів.

Пошуково-рятувальна операція триває під керівництвом Індонезії, оскільки літак зник у її повітряному просторі. У пошуках беруть участь літаки і кораблі Індонезії, Сингапуру, Малайзії, Південної Кореї, Австралії. США направили на пошуки есмінець Sampson.

Президент Індонезії Джоко Відодо вилетів у вівторок на Калімантан, де особисто проконтролює пошуково-рятувальну операцію в районі виявлення уламків Airbus авіакомпанії AirAsia Indonesia, повідомляє національне інформагентство Антара. Глава держави вилетів у найближче до місця НС місто Панкаланбуун в індонезійській провінції Західний Калімантан.

Літак Airbus A320-200 малайзійської компанії AirAsia, який летів рейсом QZ8501 з індонезійського міста Сурабая в Сингапур, зник з радарів о 6:17 за місцевим часом (1:17 за Києвом) 28 грудня. Незадовго до цього пілот просив у диспетчера дозвіл на зміну маршруту через сильну турбулентність. На борту літака перебували 155 пасажирів, зокрема 17 дітей, та 7 членів екіпажу. Серед пасажирів - 149 індонезійців, троє громадян Південної Кореї, по одному громадянину Сингапуру, Малайзії та Великобританії. Крім того, 23 людини, які купили квитки на рейс, до часу вильоту в аеропорт не з'явилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram