ГоловнаСвіт

В Індонезії знайшли уламки зниклого малайзійського лайнера

Пошуково-рятувальна операція триває

В Індонезії знайшли уламки зниклого малайзійського лайнера
архив
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві транспорту Індонезії заявили, що біля узбережжя острова Калімантан (Борнео) вранці 30 грудня виявили предмети, які, швидше за все, є уламками літака Airbus A320 малайзійської авіакомпанії AirAsia (рейс QZ8501), що зник 28 грудня.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Вранці у вівторок влада Індонезії заявила, що в морі знайшли близько десятка великих і безліч дрібних предметів "червоно-білого кольору" (кольори авіакомпанії AirAsia). За словами віце-маршала авіації Індонезії Агуса Дві Путранто, об'єкти виявили за 10 кілометрів від того місця, де радари востаннє зафіксували зниклий літак, два з них нагадували двері лайнера й аварійний трап.

Глава національної пошуково-рятувальної служби Індонезії Генрі Бамбанг Сулістьйо (Henry Bambang Sulistyo) також висловив упевненість в тому, що знайдені біля узбережжя Калімантану уламки належать лайнеру компанії AirAsia. Крім того, пілотам одного з літаків, що беруть участь у пошуково-рятувальній операції, вдалося розгледіти на дні темну пляму у формі літака.

Пізніше стало відомо, що індонезійські рятувальники виявили в районі Каламантану шість людських тіл і багаж зі зниклого літака.

За словами прес-секретаря ВМС Індонезії, рятувальники дістали з води кисневі балони і три тіла, які відправили на експертизу.

Загалом у пошуково-рятувальній операції беруть участь близько 30 кораблів і 21 літак з Індонезії, Австралії, Малайзії, Сингапуру, Південної Кореї і США.

Літак Airbus A320-200 малайзійської компанії AirAsia, що летів рейсом QZ8501 з індонезійського міста Сурабая в Сингапур, зник з радарів у ніч на 28 грудня. Незадовго до цього пілот просив у диспетчера дозвіл на зміну маршруту через сильну турбулентність. На борту літака перебували 155 пасажирів, зокрема 17 дітей, та 7 членів екіпажу. Серед пасажирів - 149 індонезійців, троє громадян Південної Кореї, по одному громадянину Сингапуру і Малайзії та підданий Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram