ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіяни збираються на #РеволюциюОливье на підтримку Навального

Станом на 17:30 понеділка на мітинг згодні прийти 5,4 тис. осіб

Росіяни збираються на #РеволюциюОливье на підтримку Навального
Фото: EPA/UPG

Організатори "Евроманежки" вирішили перенести дату свого збору після того, як російська влада вирішила прискорити оголошення вироку опозиціонерам Олексієві та Олегові Навальним.

"Друзі, ви знаєте, що сталося. Вони злякалися народного зібрання 15 січня. І незаконно, порушуючи всі процесуальні норми, перенесли оголошення вироку братам Навальним на завтрашній ранок. У нас немає іншого вибору. Ми мусимо вийти завтра. І прямо зараз показати, як нас багато", - пишуть організатори у створеній групі "Встреча на Манежной 30 декабря", пише "Новое время".

Станом на 17:30 понеділка свою згоду прийти на мітинг на підтримку Навальних підтвердили 5,4 тис. осіб.

Тим часом учасники групи вже обговорюють встановлення наметів, домовляються про координацію дій і повідомляють одне одному телефони правозахисників та юристів, які можуть допомогти в разі затримання правоохоронцями. Також активісти домовляються про друк листівок.

Перенесення мітингу на більш ранню дату викликало ажіотаж у соцмережах. Для завтрашнього мітингу вже створили хештег #РеволюцияОливье.

Нагадаємо, 19 грудня у Москві відбувся суд, на якому Олексій та Олег Навальні виступили з останнім словом у справі про розкрадання 26 млн рублів у компанії Yves Rocher при виконанні договорів на перевезення вантажів.

29 грудня стало відомо, що вирок Олексієві та Олегові Навальним оголосять 30 грудня, а не 15 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram