ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Вирок Навальному оголосять 30 грудня

Прихильники Навального планували провести акцію на підтримку опозиціонера

Вирок Навальному оголосять 30 грудня
Олег и Алексей Навальные
Фото: neftegaz.ru

Виголошення вироку російському опозиціонеру Олексію Навальному і його братові Олегу Навальному у "справі" Ів Роше "перенесено з 15 січня 2015 року на 30 грудня 2014 року.

Про це Навальний повідомив у своєму блозі.

"П'ять хвилин тому всіх нас (адвокатів, мене і Олега) повідомили, що оголошення вироку відбудеться завтра, 30 грудня о 9 годині ранку", - написав Навальний.

Інформацію про це підтвердив і адвокат Навального Вадим Кобзєв. "Сьогодні нам зателефонувала секретар суду і повідомила, що оголошення вироку відбудеться завтра, 30 грудня, о 9:00 ранку", - цитує Кобзєва ТАСС.

Раніше оголошення вироку у справі було призначено на 15 січня 2015 року. Саме до цієї дати прихильники Навального приурочили несанкціоновану акцію протесту проти оголошення вироку, який вони вважають політично заангажованим.

Опозиціонер Олексій Навальний і його брат Олег звинувачуються в розкраданні понад 26 млн рублів у компанії "Ів Роше Схід" і ще понад чотири мільйони рублів у "багатопрофільній процесинговій компанії". За версією слідства, вони створили підставну компанію "Главподписка", яка надавала послуги з доставки поштових відправлень за завищеними цінами. Навальний провину не визнає і стверджує, що діяли в рамках закону.

Олексій Навальний перебуває під домашнім арештом з лютого 2014 року. Олег Навальний перебуває під підпискою про невиїзд.

Нагадаємо, раніше, 19 грудня, прокуратура вимагає для Навального 10 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram